تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 8 فوریه 2024 - 23:16
587 بازدید
کد خبر : 3274

نگهداری موز بدون سیاه شدن: ترفندهای طولانی مدت

نگهداری موز بدون سیاه شدن: ترفندهای طولانی مدت

br> سایت سرگرمی روز : حتما شما هم تابه حال با این مشکل برخورده اید که بعد از خرید موز در مدت کوتاهی موزها سیاه شده و ظاهر بدی پیدا می‌کنند. در حقیقت موز از دسته میوه‌هایی است که بعد از چیده شدن نیز فرایند رسیدن میوه ادامه پیدا می‌کند. از همین رو، موزها را

br>


سایت سرگرمی روز :

حتما شما هم تابه حال با این مشکل برخورده اید که بعد از خرید موز در مدت کوتاهی موزها سیاه شده و ظاهر بدی پیدا می‌کنند. در حقیقت موز از دسته میوه‌هایی است که بعد از چیده شدن نیز فرایند رسیدن میوه ادامه پیدا می‌کند. از همین رو، موزها را وقتی هنوز سبز و کال هستند، از درخت می‌چینند. دلیل اینکه پوست موز قهوه ای و سیاه می‌شود، شکسته شدن رنگ‌دانه‌های زرد بر روی پوست موز است که باعث ایجاد رنگ قهوه ای می‌شود.

در این مطلب چند راهکار مفید و کاربردی نگهداری موز در یخچال را برای شما گردآوری کرده‌ایم. با این روش‌ها شما می‌توانید موز را در یخچال به خوبی نگهداری و حتی تا ۱۰ روز از سیاه شدن موز پیشگیری کنید. همچنین روش‌های مختلفی برای نگهداری موز وجود دارد تا از سیاه شدن آن پیشگیری شود. در ادامه این مقاله به این روش‌ها اشاره خواهیم کرد.

علت سیاه شدن موز

علل گوناگونی باعث سیاه شدن موز می‌شوند. در زمانی که برشی از روی موز می‌برید و آن را نوش جان می‌کنید، اکسیژن موجب تأثیر بر روی آنزیم‌های موز می‌شود و این عامل دلیلی برای قهوه‌ای شدن رنگ موز است. علت اینکه پوست موز قهوه‌ای و سیاه می‌شود، شکسته شدن رنگ‌دانه‌های زرد موجود روی پوست آن است که سبب ایجاد رنگ تیره می‌شود. موز را می‌بایست به شکلی نگه‌داری کرد که در زمان استفاده، تازه و خوشمزه باشد.

در این قسمت از سایت سرگرمی روز روش‌هایی ارائه شده که برای نگهداری موز به صورت تازه بسیار مؤثر است و می‌توانید با بهره بردن از این روش‌ها از سیاه و لکه‌دار شدن موزها تا حد زیادی جلوگیری کنید.

نکات اولیه برای جلوگیری از سیاه شدن موز

پیش از اینکه در مورد روش های جلوگیری از سیاه شدن موز بدانید باید به این نکات توجه کنید:

۱. دقت در زمان خرید موز

یکی از بهترین روش‌های جلوگیری از سیاه شدن موز این است که در زمان خرید آن دقت داشته باشید که قسمت پایین موز سبز و وسط آن به رنگ زرد باشد. موزهایی که به این رنگ هستند هنوز به صورت کامل نرسیده‌اند و مقداری بعد از زمان خرید در منزل، خواهند رسید. نکته دیگر که باید در زمان خرید موز به آن توجه کنید این است که موزها باید عاری از لکه‌های سیاه و قهوه‌ای باشند.

از جمله مواردی که باعث افزایش یافتن سرعت رسیدن موز می‌شود، داشتن سوراخ‌های ریز، له شدگی و داشتن شکاف بر روی پوست موز است. علاوه بر موارد ذکر شده، موزهایی که رنگ آن‌ها زرد کامل است را به هیچ عنوان انتخاب و خریداری نکنید. به این علت که موزهای رسیده، مدت زمان بسیار اندکی دارای ماندگاری هستند. از این رو باید موزهایی که کناره‌های آن‌ها به رنگ سبز است را خریداری کنید تا احتمال سیاه شدن آن‌ها را به کمترین میزان برسانید.

۲. نگهداری موزها به‌صورت جداگانه

برای ماندگاری بیشتر موز، آن را از دیگر میوه‌ها و سبزیجات به صورت جداگانه نگهداری کنید. زیرا ماده‌ای از میوه‌ها و سبزیجات خارج می‌شود که رسیدن آن‌ها را سرعت می‌بخشد. از این رو قرار دادن میوه‌ها و سبزیجات در کنار هم سرعت رسیدن آن‌ها را افزایش خواهد داد. نکته مهم درباره میوه‌ها و سبزیجات این است که رسیدن آن‌ها به شکل مسری است. از سوی دیگر هورمون اتیلن از گیاهان تولید و خارج می‌شود که سرعت رسیده شدن را افزایش می‌بخشد.

۳. نگهداری موز در یک فضای خنک و خارج از یخچال

بهتر است برای جلوگیری از سیاه شدن موز آن را تا هنگامی که به صورت کامل نرسیده است، در دمای اتاق قرار دهید. البته باید به این موضوع دقت داشته باشید که هدف از این جمله این نیست که موزها را در فضای گرم قرار دهید! زیرا در صورتی که موز گرمای بیشتری را تحمل کند، فرایند رسیدن آن در زمان کمتری اتفاق خواهد افتاد. از این رو، موزها را تا پیش از رسیدن آن‌ها به صورت کامل در یخچال نگه‌داری نکنید. انجام این کار سبب افزایش سرعت تبدیل رنگ پوست موز به سیاه می‌شود که این به دلیل شکسته شدن سلول‌های پوست موز بر اثر سرمای یخچال است. از سوی دیگر، در این حالت پوست موز از بین می‌رود اما داخل موز هنوز به طور کامل نرسیده است.

هنگامی که متوجه شدید که موزها به اندازه ای که مایل هستید، رسیده‌اند، آن‌ها را درون کیسه پلاستیکی قرار دهید و برای جلوگیری از سیاه شدن موز آن را داخل فریزر بگذارید. در این حالت اگرچه پوست موز همچنان سیاه است، اما داخل میوه نمی‌رسد و می‌تواند برای دو تا سه ماه به صورت یخ‌زده باقی بماند.

در یخچال‌های سردتر یا مناطق خنک‌تر از یخچال، موز تا ۵ روز باقی خواهد ماند و از طرفی می‌توانید موز نیمه مصرف شده را نیز به همین شکل نگه‌داری کنید. دقت داشتید، همانطور که اشاره کردیم تا هنگامی که موزها نرسیده اند، آنها را درون یخچال قرار ندهید، به این دلیل که در این حالت موزها زودتر از زمانی که در دمای اتاق هستند، سیاه می‌شوند.

روش‌های جلوگیری از سیاه شدن موز

۱. جلوگیری از سیاه شدن موز با نگهداری در ظرف در بسته

انتهای موز را توسط یک قیچی تیز یا کارد ببرید و موزها را دانه دانه از یکدیگر جدا کنید.

موزها را به آرامی زیر آب سرد بشویید و سپس با دستمال پارچه ای تمیزی، موزها را خشک کنید.

درون یک ظرف در دار پلاستیکی، دستمال نخی تمیز و خشکی پهن کرده و موزها را داخل ظرف قرار دهید. (دستمال نخی، بخار موجود در هوا را که با باز و بسته شدن در یخچال و در ظرف به شکل قطرات ریز بر روی میوه ایجاد می‌شود را جذب می‌کند و از تغییر رنگ و سیاه شدن موزها پیشگیری می‌کند.)

در ظرف را بسته و آن را در طبقات پایین یخچال قرار دهید.

۲. روزنامه پیچی موز

یکی دیگر از روشهای جلوگیری از سیاه شدن موز برای مدت طولانی و پیشگیری از تغییر رنگ پوست موز، قرار دادن موز در طبقات پایینی یخچال و در قسمت جامیوه‌ای است. همچین می‌توانید موزها را لای کاغذ یا روزنامه پیچیده و سپس آن را در کیسه پلاستیکی بگذارید و در یخچال نگهداری نمایید.

۳. آویزان کردن موز

از دیگر روش‌های کاربردی جلوگیری از سیاه شدن موز آویزان کردن موز از قلاب و در طبقات پایین‌تر یخچال است. با انجام این کار از کوفته شدن موز و له شدگی جلوگیری می‌شود و موز در معرض هوای خنک قرار می گیرد. از طرفی می‌توانید دسته و ساقه موز را با پلاستیک بپیچید که



لینک منبع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

  • سلام، چطور می توانم به شما کمک کنم؟

در حال پردازش  . . .