تاریخ انتشار : دوشنبه 20 آذر 1402 - 14:35
560 بازدید
کد خبر : 1349

طرز تهیه کوفته انار غذای مورد پسند در شب یلدا

طرز تهیه کوفته انار غذای مورد پسند در شب یلدا

مواد اولیه لازم برای کوفته انار   برای درست کردن این کوفته‌های خوش‌طعم، به این مواد اولیه نیاز دارید: مواد لازم مقدار گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم پودر گردو ۱۵۰ گرم پیاز ۱ عدد تخم مرغ ۱ عدد رب انار ۱ قاشق غذاخوری آرد سوخاری یا نخودچی ۱ قاشق غذاخوری ادویه به میزان لازم طرز

مواد اولیه لازم برای کوفته انار

 

برای درست کردن این کوفته‌های خوش‌طعم، به این مواد اولیه نیاز دارید:

مواد لازم مقدار
گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم
پودر گردو ۱۵۰ گرم
پیاز ۱ عدد
تخم مرغ ۱ عدد
رب انار ۱ قاشق غذاخوری
آرد سوخاری یا نخودچی ۱ قاشق غذاخوری
ادویه به میزان لازم

طرز تهیه کوفته انار

برای گوشت چرخ کرده مورد نیاز برای این کوفته، می‌توانید گوشت قرمز چرخ‌ کرده یا گوشت مرغ یا حتی بوقلمون، استفاده کنید. این موضوع کاملا به سلیقه و ذائقه غذایی شما بستگی دارد. در صورتی که کوفته‌های انار را با استفاده از گوشت چرخ کرده مرغ درست کنید، طعم و بافت آن مشابه کوفته تبریزی خواهد بود.

 

مرحله اول: آماده کردن خمیر کوفته

مهم‌ترین و اصلی‌ترین بخش درست‌کردن هر مدل کوفته‌ای، درست کردن مواد خمیری کوفته‌ها است.

ابتدا پیاز را رنده کرده و آب آن را بگیرید. پیاز را در یک کاسه بزرگ و عمیق ریخته و گوشت چرخ کرده تازه را به آن اضافه کنید. بقیه مواد خمیری کوفته مثل پودر گردو یا در صورت تمایل پودر پسته را هم افزوده، رب انار، تخم‌مرغ، آرد سوخاری یا نخودچی و البته ادویه‌های خوش‌عطر و بو را اضافه کنید.

مهم‌ترین ادویه‌ها برای انواع کوفته شامل زردچوبه، سماق، مقداری پودر دارچین، فلفل سیاه، کمی فلفل قرمز، آویشن و در صورت تمایل جوز هندی هستند. برخی ترجیح می‌دهند در انواع کوفته، مقداری سبزی‌های معطر مثل شوید و جعفری هم اضافه کنند. البته اگر انواع سبزی معطر شمالی مثل چوچاق و خالواش در دسترس شما است، بدون شک باید این سبزی‌ها را اضافه کنید و پس از افزودن همه این مواد، دستکش فریزری به‌دست کرده و همه مواد را حدودا ۵ تا ۱۰ دقیقه، ورز دهید.

برای درست‌کردن خمیر مورد نیاز برای کوفته‌های اناری نیز باید چند نکته و موضوع مهم را بدانید. ورز دادن بیشتر، به انسجام هر چه بهتر خمیر کوفته کمک می‌کند. مقدار کافی نمک هم در زمان ورز دادن خمیر اضافه کنید و تا رسیدن به بافت کاملا خمیری، کار خود را ادامه دهید. سپس مواد کوفته را در یخچال بگذارید تا نیم‌ساعت استراحت کند.

در صورتی که قبلا کوفته تبریزی هم درست کرده باشید، باید بگوییم که همان نکات مهم پخت آن غذا، این‌جا هم کاربرد دارد.

مرحله دوم: آماده کردن کوفته‌ها

خمیر گوشتی کوفته را از یخچال بیرون آورده و کوفته‌هایی یک اندازه، درست کنید. اندازه کوفته‌ها کاملا به سلیقه و البته حوصله شما بستگی دارد. تنها این نکته را به خاطر بسپارید که اندازه کوفته‌ها نباید خیلی کوچک یا خیلی بزرگ باشند.

در زمان درست‌کردن کوفته‌ها نیز به میزان صاف‌بودن سطح کوفته‌ها، دقت کنید. در صورتی که روی سطح کوفته‌ها ترک داشته باشند، در زمان پخت این ترک‌ها بیشتر شده و کوفته‌ها در سس باز می‌شوند.

پس از آماده کردن همه کوفته‌ها، آن‌ها را با پلاستیک پوشانده و دوباره در یخچال بگذارید. در این فاصله، باید سس کوفته‌ها را آماده کنید.

مرحله سوم: آماده کردن سس کوفته

برای درست‌کردن سس انار، به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

مواد لازم مقدار
پیاز ۲ الی ۳ عدد
رب انار ۱ قاشق مرباخوری
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق مرباخوری
آب انار ۱ پیمانه
شکر در صورت تمایل
پودر گردو ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری
ادویه به میزان لازم

 درست‌کردن این سس بسیار راحت است و تنها باید پیاز را خلالی نازک برش زده و با روغن سرخ کنید. پس از تغییر رنگ پیازها، گردو را اضافه کرده و یک دقیقه آن را با پیازها تفت دهید. سپس زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین، سبزی معطر خشک، نمک را هم افزوده و سپس رب‌گوجه را اضافه کنید. با تغییر بوی رب و از بین رفتن بوی خامی، رب انار و سپس آب انار را بریزید. می‌توانید مقداری آب هم به مواد سس اضافه کرده و حجم آن را بیشتر کنید. حرارت را زیاد کرده و صبر کنید تا مواد سس بجوشد.

پس از جوشیدن، حرارت را کم کرده و اجازه دهید مواد سس کم‌کم غلیظ شود. می‌توانید در همین مرحله، مزه سس انار را بچشید، اگر آب انار و رب انار شما ترش باشد، یک تا دو قاشق مرباخوری، شکر به مواد سس اضافه کنید تا طعم آن ملس شود.

مرحله چهارم: سرخ کردن کوفته‌ها

برخی ترجیح می‌دهند که کوفته‌ها را کاملا خام، به سس در حال جوش اضافه کنند، اما این کار احتمال باز شدن کوفته‌ها را افزایش می‌دهد و به همین خاطر، بهتر است ابتدا آن‌ها را سرخ کنید. علاوه بر این، با سرخ کردن اولیه، طعم کوفته‌های شما بسیار بهتر خواهد شد. پس مقداری کره را همراه با روغن، در ماهیتابه بریزید و پس از داغ شدن یک تکه چوب دارچین، یک برگ بو، چند حبه سیر و در صورت تمایل چند تکه رزماری تازه یا خشک، به روغن اضافه کنید. کوفته‌ها را با حوصله و دقت، در روغن طعم‌دار شده، به‌خوبی سرخ کنید. دور تا دور کوفته‌ها را چند دقیقه سرخ کنید و پس از تغییر رنگ هر بخش، کوفته را بچرخانید.

با سرخ شدن هر کوفته، آن را داخل سس داغ در حال جوش بیندازید. داغ بودن سس، اهمیت بسیار زیادی دارد. در صورتی که سس شما در حال جوش نباشد، ممکن است کوفته‌های شما باز شوند. پس این نکته را هم به خاطر بسپارید.

همه کوفته‌ها را اضافه کرده و سپس در قابلمه را ببندید. اجازه دهید که سس به‌خوبی غلیظ شده و طعم آن، به خورد کوفته‌ها برود. پس از حدودا نیم الی یک ساعت، با مغزپخت شدن کوفته‌ها و غلیظ شدن سس، کوفته انار و پسته یا انار و گردوی شما آماده است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

1 × سه =

  • سلام، چطور می توانم به شما کمک کنم؟

در حال پردازش  . . .
تیتر جالب می‌خواهیم اعلان‌هایی را برای آخرین اخبار و به‌روزرسانی‌ها به شما نشان دهیم.
رد کردن
اجازه دادن به اعلان ها